Caffé Latte Macchiato je nápoj o objemu více než 250 ml. Rozdíl oproti cappuccinu je v celkovém objemu a také v menším podílu pěny.
Připravuje se do sklenice tím způsobem, že se nejdříve napění mléko, které se nalije do sklenice. Zde se během půl minuty mléčná pěna oddělí od mléka a utvoří...
Správné italské cappuccino tvoří 1/5 espressa, 2/5 našlehaného mléka a 2/5 horkého mléka. Káva se připravuje z plnotučného mléka, jehož teplota je 70 °C. Pěna musí být jemná, krémová a bez bublinek. V Itálii milují cappuccino hlavně k snídani.
Nápoj o celkovém objemu 150 až 180 ml, jehož...
Malý šálek silné kávy. Připravuje se ve vysokotlakém kávovaru. Horká voda se protlačí přes kávu. Kvalitní porce espressa je 7 g kávy a 25-30 ml vody. Důležitý je tlak okolo 9 barů a teplota vody 80-90 °C. Samotné espresso se připravuje maximálně 20-30 vteřin. Záleží na kvalitě...