v sekci otázky a odpovědi

Druhy kávy

Výběrová káva

    Kavovník - Arabica - Robusta     Kávovník Kávovník (Coffea) je tropickou dřevinou z čeledi Mořenovitých (Rubiaceae), zahrnující na 90 různých druhů. Roste jako stálozelený keř či strom se sytě zelenými podlouhlými listy vejčitého tvaru. Dle druhů a podnebních podmínek...

Cibetková káva

Bavíme-li se o kávách, přijde vždy na přetřes starý známý dotaz „A co ta cibetková?“ Inu, už jsme pili lepší.   V Indonésii – na Jávě, Sumatře a Sulawesi – žije cibetkovitá (nikoliv kunovitá nebo kočkovitá, jak se často nesprávně uvádí) šelma jménem ovíječ skvrnitý (Paradoxurus...

Rozpustná káva

Připravuje se tím způsobem, že se v továrně nejdříve uvaří káva ve velkém objemu a nesmírné koncentraci konvenčním způsobem a poté se usuší buď rozprašováním do horkého vzduchu, anebo vymražováním a následnou sublimací ledu ve vakuu. Z tohoto prášku si pak zákazník připravuje zalitím nápoj vlastně...

Bezkofeinová káva

Ačkoliv je káva připravována velice často za účelem mírné intoxikace kofeinem, mají někteří spotřebitelé své důvody, proč si ji připravit i ze zrnek, která tento alkaloid neobsahují.   Zjednodušeně popsáno: výroba probíhá tím způsobem, že zelená zrnka jsou ve zpracovatelských závodech ještě...
Vytvořte si www stránky zdarma! Webnode